Δραστηριότητες

Ημερήσιες εκδρομές απο το Καλέντζι Απο το Καλέντζι μπορείτε να εξερευνήσετε τις ομορφιές της Ηπείρου

 

 

 • ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ - ΟΡΕΙΒΑΣΙΑOpen or Close

  Η ορεινή πεζοπορία είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε τα μυστικά του βουνού και του δάσους. Σας δίνει την ευκαιρία να ξεφύγετε από τους ασφυκτικούς ρυθμούς της πόλης, να διασχίσετε μονοπάτια μέσα στους Εθνικούς Δρυμούς, να κατακτήσετε ψηλές βουνοκορφές, να γνωρίσετε τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα της ευλογημένης αυτής γής, αλλά και τη μοναδική τοπική αρχιτεκτονική. Η ορειβασία σας βοηθά να ακούσετε τους απόκρυφους ήχους της φύσης να νιώσετε το μεγαλείο της και να γίνεται κομμάτι της. Ο νομός Ιωαννίνων, χάρη στον έντονο κάθετο διαμελισμό του προσελκύει ορειβάτες όλων των ηλικών και ικανοτήτων. Στο Καλέντζι μπορείτε να επιλέξετε πολλές διαδρομές με κλιμακωτή δυσκολία όπως: - Ήπια διαδρομή στον κάμπο - Μέτριας δυσκολίας στο Καστρί με θέα την χαράδρα του Αράχθου - Αυξημένης δυσκολίας στις πηγές της Κλίφκης - Ορεινή διαδρομή στο Ξηροβούνι κ.α.

 • ΣΚΙ - SNOWBOARD (ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ) Open or Close

  Λευκή μαγεία, αδρεναλίνη στο κόκκινο Ο Νομός Ιωαννίνων είναι ιδανικός για τους λάτρεις του χιονιού και των χειμερινών σπορ. Στα χιονοδρομικά κέντρα που λειτουργούν στην περιοχή ο επισκέπτης μπορεί να ασχοληθεί με αλπικό καθοδικό σκι, snowboard και snowmobile Διαθέτουν διαδρομές για όλες τις βαθμίδες κατάρτισης και οργανωμένες σχολές σκί, όπως επίσης και καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού.

 • ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ Open or Close

  Όριο μας ο ουρανός Η αναρρίχηση σε βράχους μπορεί να γίνει το καλοκαίρι σε στεγνό βράχο, αλλά και το χειμώνα, πάνω στο χιόνι ή τον πάγο. Αναρριχητικά εκπαιδευτικά πεδία: Καστρίτσα Φρόντζος Μιτσικέλι (περιοχή Κρύας) Τέροβο Κλεισούρα Χαράδρα Βίκου Κόνιτσα Μέτσοβο Παλαιοχώρι Περιστερίου Νησί λίμνης Ιωαννίνων Αναρριχητικά ορειβατικά πεδία: Γκαμήλα Αστράκα Τσούκα Ρόσσα Βρυσοχωρίου Γκούρα Τζουμέρκα Πράμαντα 

 • CANYONING (ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝOpen or Close

  Αυθεντική περιπέτεια για απαιτητικούς Το Canyoning είναι ίσως το απόλυτο extreme σπορ. Ο νομός Ιωαννίνων, γεμάτος φαράγγια που εντυπωσιάζουν με τους κάθετους βράχους, το μεγάλο βάθος, αλλά και τον πλούτο της χλωρίδας και της άγριας πανίδας τους, αποτελεί παράδεισο γαι όσους αγαπούν την περιπέτεια. Η διάσχισή των φαραγγιών προσφέρει ανεπανάληπτες εμπειρίες περιπέτειας με πεζοπορία, ορειβασία και αναρρίχηση, αλλά και βουτιές σε κρυστάλλινα νερά. Το φαράγγι του Αράχθου, κοντά στο Καλέντζι, προσφέρει πολλές ευκαιρίες με καλύτερη απ’ όλες την πεζοπορία στις πηγές της Κλίφκη και στη συνέχεια κατά μήκος του ποταμού ή την ανάβαση προς το χωριό Ραφταναίοι.

 • RAFTING - KAYAK - HOT DOG MONORAFTOpen or Close

  Ανακαλύψτε τον παράδεισο των αφρισμένων νερών και αφεθείτε να σας παρασύρουν σε πρωτόγνωρες συγκινήσεις. Tο rafting και το kayak ποταμού είναι δραστηριότητες που απευθύνονται στο ευρύ κοινό κάθε ηλικίας. Τα ποτάμια του νομού με τα πεντακάθαρα νερά τους είναι ιδανικά για καταβάσεις και θεωρούνται από τα δημοφιλέστερα στην Ευρώπη. Προσφέρουν δυνατές εμπειρίες με ταχύτατα περάσματα, μέσα από επιβλητικά φαράγγια και καταρράκτες και διαθέτουν διαδρομές για αρχάριους, αλλά και για έμπειρους rafters. Στον Άραχθο ποταμό από τη γέφυρα της Πολιτσάς μέχρι τη γέφυρα της Πλάκας είναι η ομορφότερη διαδρομή για rafting και kayak.Οι πηγές της Κλίφκης Καλεντζίου προσφέρουν μια ανάσα ξεκούρασης και ανασυγκρότησης στη διάρκεια της διαδρομής. Συνίσταται ανεπιφύλακτα το rafting για όλους, με έμπειρο οδηγό που διαθέτουν οι πολλές εταιρείες υπαίθριων σπορ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.        

 • FLYING FOX (ΕΝΑΕΡΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ)Open or Close

  Εναέριο πέρασμα ποταμού που γίνεται με τη βοήθεια τροχαλίας και αναρριχητικού εξοπλισμού. Περιοχή Κατσανοχωρίων: Πέρασμα του Αράχθου κοντά στην ιστορική γέφυρα της Πλάκας (70 μέτρα, μέτριο) 14 km από Καλέντζι. Πέρασμα του Αράχθου κοντά στη Μονή Τσούκας Ελληνικού 15 km από Καλέντζι.

 • ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ (PARAPENTE) ΔΙΘΕΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ (TANDEM) Open or Close

  Δώστε φτερά στην πιο τολμηρή φαντασία σας και ζήστε το όνειρο του Ικάρου Οι μεγάλοι όγκοι του νομού Ιωαννίνων είναι ιδανικοί για αεραθλήματα όπως το parapente και το tandem. Δραστηριότητες που προσφέρουν εκπληκτική θέα, αίσθηση ελευθερίας και δυνατές συγκινήσεις. Αν θέλετε να γνωρίσετε το αεράθλημα χωρίς να χρειαστεί να εκπαιδευτείτε, υπάρχει η δυνατότητα να πετάξετε ως συνεπιβάτης με διθέσιο αλεξίπτωτο (tandem) με έμπειρο πιλότο εκπαιδευτή της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας. Το Καλέντζι, στο Ξηροβούνι, διαθέτει μια από τις καλύτερες βάσεις απογείωσης στην Ελλάδα

 • ΡΑΠΕΛOpen or Close

  Απόδραση, ένταση και περιπέτεια Κατάβαση σε απότομους βράχους με τη βοήθεια εξοπλισμού. Πεδία για ραπέλ: Καλαρρύτες Πλατανούσα Γέφυρα Κόκορη Γέφυρα Κλειδωνιάς Κλίφκη

 • ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑOpen or Close

  Είναι μια δραστηριότητα αναψυχής που μπορεί να γίνει σε υπαίθριο χώρο και απευθύνεται σε ηλικίες πάνω από 12-13 ετών. Δοκιμάστε τις σκοπευτικές σας ικανότητες και γνωρίστε μία διαφορετική διάσταση του αθλήματος σε ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον. Με την τοξοβολία μπορείτε να ψυχαγωγηθείτε στη φύση και ταυτόχρονα να εξασκήσετε την υπομονή σας και να οξύνετε την ικανότητα της αυτοσυγκέντρωσης. Έμπειροι εκπαιδευτές δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή.

 • ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ Open or Close

  Γνωρίστε το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του νομού. Νιώστε κι εσείς την πρωτόγνωρη αίσθηση θάρρους και υπεροχής που προσφέρει η ιππασία και ταυτόχρονα γνωρίστε από κοντά ένα από τα πιο έξυπνα και περήφανα ζώα,. το άλογο .Στη φάρμα Ιπποστρούθ στην Αετοράχη , 7 Κm από το Καλέντζι μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα με τα πανέμορφα άλογα ή πόνυ. 

 • ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ Jeep 4x4 Open or Close

  Διασχίστε το Νομό μέσω βασικού επαρχιακού δικτύου και δασικών δρόμων. Ελάτε σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και γνωρίστε τα όμορφα παραδοσιακά χωριά. Περιήγηση στα Κατσανοχώρια και τα Τζουμέρκα ή ανακαλύψτε τη δική σας διαδρομή από το Καλέντζι προς Κλίφκη ή Ξηροβούνι. Το Ελληνικό, 14 km από το Καλέντζι, διαθέτει αγωνιστική πίστα της λέσχης 4x4 Ιωαννίνων.

 • ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ (MOUNTAIN BIKE Open or Close

  Σχεδιάστε τη δική σας διαδρομή και ανακαλύψτε τις μαγικές ομορφιές του ορεινού χώρου Το ποδήλατο βουνού δίνει μια ξεχωριστή αίσθηση περιπέτειας σε όσους θέλουν να βιώσουν εμπειρίες μέσα στη φύση. Είναι μια δραστηριότητα εύκολη και διασκεδαστική, στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος άνθρωποι όλων των ηλικιών, αρκεί να γνωρίζουν ποδήλατο και να έχουν καλή φυσική κατάσταση. Ο νομός Ιωαννίνων, απ’ άκρη σ’ άκρη, χάρη στο ορεινό φυσικό περιβάλλον του, είναι ιδανικός για ορεινή ποδηλασία και προσφέρει διαδρομές που περνούν μέσα από δασωμένα βουνά με πανύψηλα δέντρα, πανέμορφα μονοπάτια, δυσπρόσιτες πλαγιές σπαρμένες με σπάνια αγριολούλουδα, αλλά και μέσα από παραδοσιακούς οικισμούς, πέτρινα γεφύρια, γραφικά εξωκλήσια και νερόμυλους. Στο ΡΟΔΑΜΙ θα βρείτε ποδήλατα για να απολαύσετε τη γύρω περιοχή.

 

 

Συνεργάτες

http://raftingioannina.gr    ΡΑΦΤΙΝΓΚ

http://www.radosta.gr       ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΕΝΤΖΙΟΥ

http://ioanninaridingcenter.gr      ΙΠΠΑΣΙΑ

http://www.active-nature.gr/      ACTIVE NATURE

ghfdhgdf
nb
cvnb
cn
bc
nbcnb